FAQ items aan het laden...

Corona regels voor mobiele ondernemers

Het coronavirus blijft ons bezig houden. Er is nog steeds veel onduidelijkheid. Veel mobiele ondernemers vragen zich af wat je nu precies moeten doen, wanneer bijvoorbeeld een huisgenoot ziek is, of wanneer een klant positief is getest.Wij hebben daarom alles voor je op een rijtje gezet. Mocht je na het lezen van de informatie toch nog vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen. Heb je aanvullingen, tips of adviezen, neem dan ook contact op. Samen staan we sterk!

Your Subscriptions

  • You are not logged in.

Blijf thuis en laat je testen.

Ons advies is om bij allergieën, chronische verkoudheid e.d. je toch een keer te laten testen. Je hoeft natuurlijk niet bij elke hooikoorts aanval een teststraat op te zoeken. 

Je kan weer aan de slag volgens het RIVM:

\Update: In onderzoek. Wel of geen uitzondering voor contactberoepen. Tegenstrijdige berichten! 

Je had op het moment dat je getest werd geen infectie met het nieuwe coronavirus. Je hoeft niet meer thuis te blijven en mag weer doen wat je normaal ook zou doen (bijv. werken of naar school). Dit geldt niet als je binnen moest blijven omdat je contact bent van een COVID-19-patiënt. In dat geval blijf je de resterende dagen van de quarantaineperiode van 10 dagen thuis. Blijf je wel aan de regels houden die voor iedereen in Nederland gelden: houd 1,5 meter afstand van mensen die niet bij je in huis wonen, was regelmatig je handen en hoest en nies in je elleboog. Krijg je nieuwe klachten die kunnen passen bij infectie met het nieuwe coronavirus, of zijn je klachten verergerd nadat je getest bent? Blijf dan thuis en bel opnieuw naar het landelijke afsprakennummer coronatest via 0800- 1202.
Neem bij ernstige klachten telefonisch contact op met de huisarts of huisartsenpost.

(bron RIVM, bericht 27-8-2020)

Als blijkt dat je op dit moment geen infectie met  het nieuwe coronavirus hebt, mogen jij en je huisgenoten weer naar buiten. Je kunt zelf ook weer naar buiten en aan het werk, tenzij je daar te ziek voor bent. Kinderen mogen weer naar school en naar de opvang. Gaan de klachten niet over, worden ze erger of krijg je nieuwe klachten? Bel dan de huisarts. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.

(bron RIVM bericht 13-8-2020)

Je kan deze klant uiteraard gewoon knippen

Advies is wel om te vragen wanneer zij getest is en als dat lang geleden is, benader de klant zoals iedere andere klant. Heeft de klant klachten, dan is ons advies om niet te behandelen, tenzij de test dus recent is.

Je blijft thuis totdat de GGD aangeeft dat je weer aan de slag mag

De GGD zal contactonderzoek doen. Privé, maar ook bij klanten. De GGD zal vervolgens bepalen hoe je verder kan. 

Laat je huisgenoot testen . 

Je hoeft zelf niet thuis te blijven wanneer je zelf geen klachten hebt.

Heeft de GGD contact met je opgenomen 

Volg hun instructies

Heeft de GGD geen contact met je opgenomen en heb je recent contact gehad met de klant

Ga in quarantaine en laat je testen.

RIVM (bericht 27-8-2020): Als je in quarantaine gaat, ben je niet ziek. Je bent in contact geweest met iemand die (mogelijk) besmet is. De meeste mensen die ziek worden krijgen de klachten binnen 10 dagen na het laatste contact. Daarom moeten zij gedurende 10 dagen voor de zekerheid thuis blijven, om zo de verspreiding  van het virus tegen te gaan. Je kunt dan ook niet reizen of op vakantie gaan. Als mensen in de quarantaineperiode klachten krijgen, adviseren we om direct een test aan te vragen.

In de volgende situaties is het de bedoeling dat mensen in quarantaine gaan:

  • Als iemand in je huishouden positief is getest of je hebt nauw contact gehad met een besmette patiënt.
  • Als je in een land/gebied bent geweest dat is aangemerkt als COVID-19-risicogebied, waarvoor een oranje reisadvies geldt.

Kom jij in aanmerking voor het keurmerk voor mobiele kappers?

KeurmerkLogo